sestdiena, 2012. gada 27. oktobris

Afrika için yeni bir fırsat:Baobab meyvesi.



Yüksek besleyici değeri ve düşük kalori içermesiyle baobab meyvesi özellkle biyo-gıda sektörü için yeni bir tat. Meyvenin aromasının da kokteyl tatlandırıcıları üreten şirketler için sonderece çekici olabileceği belirtiliyor.
Afrikanın güney ülkelerinde yetişen bu meyve için Avrupa Komisyonudan ithalat izni çıkmasının ardından hem Avrupadaki ithalatçılar hem de Afrika ülkelerindeki meyve ihracatçıları harekete geçmiş durumda.
Ticaret uzmanları baobab meyvesinin tüketiminin yaygınlaşmasıyla milyonlarca Afrikalının istihdam edilebileceği yeni bir sektörün doğacağını umut ediyor.
2007 yılında İngiltere Doğal Kaynaklar Enstitüsünün yayınladığı bir rapora göre baobab meyvesi yılda 1 milyar dolarlık bir ticaret hacmi sağlayacak ve 2,5 milyon Afrikalıya iş imkanı yaratacak.
Meyvenin bir diğer avantajı ise boabab ağacının çok geniş bir coğrafyada ve doğal ortamda yetişiyor olması. Bu nedenle her halükarda niteliksiz işgücü ve fakir kesimler için boabab meyvesinin toplanması büyük bir kaynak yaratacak.
Baobab meyvesi hem vitaminler hem de kalsiyum açısından çok zengin.
Baobab ağacı garip şekli yüzünden ters ağaç ya da şişe ağacı adlarıyla tanınıyor. Yaklaşık 500 yıl yaşayan ağaç bazı ülkelerde kutsal. Örneğin ağacın ulusal sembol olarak kullanıldığı Senegalde yerliler kabile şeflerini ve büyücüleri toprağa değil de bu ağacın gövdesine gömüyor.
Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü Afrikadaki sağlık durumu konulu birçok raporunda baobab meyvesini ishale karşı doğal bir ilaç olarak önermişti. 

Sağlıklı yaşam için baobablife ürünleri artık türkiye’de.
Baobab meyveli organik  "BAOBAB LİFE"

Afrikanın gizemli yağmur ormanlarından size sağlık getirdik. İşte size Türkiyenin baobablı ilk ve tek organik besin maddesi "BAOBAB LİFE"